Sirova ishrana, u svetu poznata kao raw foodism, ne samo što je posebna dijeta već i specifičan način života, koji biraju oni koji brinu o svom zdravlju, ali i o životinjama. Vegana, pogotovo onih koji se hrane sirovom hranom, sve je više i nemoguće je ne zapitati se zašto je to tako.

Oni koji praktikuju ovakav način ishrane ističu zdrav način života. Ishrana na bazi biljaka mora da bude puna svežeg voća i povrća, zrnevlja, orašastih plodova i semenja. Zbog toga što se oslanja na zdrave namirnice, ovakav način ishrane dovodi organizam u bolje stanje i zadovoljava njegove potrebe za vitaminima B1, C i E, kao i za magnezijumom, gvožđem i folnom kiselinom. Raw ishrana, veruju mnogi, može da smanji rizik od smrtnosti kod oboljenja kao što su dijabetes tip 2, kardiovaskularne bolesti, hipertenzija, šlog, gojaznost. A mnogi tvrde da pomaže i kada je reč o raku. U jednom od mnogobrojnih članka objavljenih na tu temu u magazinu Food Technology, navodi se da sirova hrana u potpunosti eliminiše bolesti poput dijabetesa, srčanih problema i raka.

Ovaj način ishrane primamljivim i sve popularnijim čini i to što mogu da ga praktikuju svi – mladi, stari, trudnice, pa čak i deca.

Raw ishrana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *